Kabeljauw
INGREDIËNTEN voor 4 pers
> 4 stukken kabeljouw van 180 gr elk, zonder graat, met vel
> 2 eiwitten
> 1 el broodkruim
> 1 el grof gemalen mosterd
> 4 el xeres-azijn
> 1 koffielepel mosterd zonder graantjes
> kruiden(platte peterselie, pijpajuin, kervel)
> 2 sjalotten in ringen gesneden
> 1 tomaat in blokjes gesneden
> 2 el appelkappertjes
> 2 el boter
> 3 dl kippenbouillon
> 1 dl kalfsjus
BEREIDING
> Verwarm de ove voor op 200°C.
> Klop de eiwitten tot sneeuw, voeg broodkruim en graanmosterd aan toe, bak de stukken kabeljouw gedurende 1 minuut op de velkant, draai de vissen om en verwijder het vel. Besmeer het visvlees met het eiwet/mosterdmengsel.
> Leg de vissen op een bakplaat en schuif ze in de oven, laat ze 7 minuten garen.
> Kook ondertussen de xeres-azijn volledig in en bevochtig met bouillon en kalfsjus, kook tot de helft in, voeg er schuimende boter (beurre noisette) aan toe en de mosterd, kruid op het laatste moment.
> Voeg er tomaat, sjalot en kappertjes aan toe.
> Serveer met gekookte aardappelen of aardappelpuree.
TIP:
> Beurre noisette, letterlijk hazelnootboter, is boter die wordt opgewarmd tot de vaste melkbestanddelen lichtbruin worden, met een nootachtig aroma.